top of page

Motosiklet Ehliyet Seçenekleri

Sürüş eğitimi sınavın yapıldığı alanda verilmektedir. Eğitimlerimizde gerekli korumalı tüm ekipmanlar tarafımızca temin edilir. (kask, dizlik, eldiven, korumalı kulaklık telsizi)

A Sınıfı Motosiklet Ehliyeti
Mavi Motosiklet

A Ehliyet ile kullanılacak motosikletler

Silindir hacmi veya motor gücü açısından herhangi bir sınırlama olmadan istedikleri motosikleti kullanabilirler. 

A Ehliyet alma yaşı

24 yaşını doldurmuş olanlar direk başvuru yapabilir. 18-24 yaş arası olanlar için 2 yıllık A2 sınıfı Ehliyet şartı vardır. 

A Ehliyeti için Eğitim motorları

700 cc lik yamaha mt 07 marka manuel vitesli motosikletler kullanılmaktadır.

A sınıfı Motosiklet ehliyetinin sertifika maliyeti

--- ₺ Kurs ücreti.Güncel fiyatlar için kurs ile irtibata geçebilirsiniz.

750  ₺  Direksiyon Sınav Ücreti Kursumuz Tarafından Toplu Olarak İl  M.E.B Hesabına Yatırılacak

2300 ₺  En son Nüfus müdürlüğü ödenecek.

 Not: Yukarıdaki fiyatlar mevcut ehliyetine sınıf ekletmek isteyenler için geçerlidir. (B ehliyetim var A da almak istiyorum)

  • Ehliyet İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
    2 adet biyometrik fotoğraf Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi Ehliyet için Sağlık Raporu Adli Sicil Kaydı ( E-Devlet üzerinden alınabilir.)
  • Direksiyon sınavı neler içeriyor?
    1) Geri geri paralel park etme: B sınıfı direksiyon sınavında iki araç veya konilerin arasına tek hamlede geri geri park edilecek alana girip, park alanı içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma paralel ve kaldırım ile aradaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak hale getirmeyi. 2) Geri geri L park manevra: B sınıfı direksiyon sınavında iki araç veya konilerin arasına tek hamlede 90 derecelik açıyla geri geri park edilecek alana girip, aracı konilerin veya iki aracın arasına dik bir şekilde park etmek. 3) Geri gitme: Otomobilin, şerit ihlali yapmadan 25 metre geri geri götürmeyi. 4) Eğimli yolda aracı hareket ettirme: Otomobilin en az %7 çıkış eğimli yolda aracı durdurup, 30 saniye bekledikten sonra el freni kullanmaksızın aracı geriye kaçırmadan tekrar ileri hareket ettirmeyi. 5) Ani fren yapma: Aracı ortalama 30km/sa hız ile sürerken önünüzde oluşabilecek olaylara karşı fren refleksinizin ölçümü.
  • Direksiyon becerilerim hala yetersiz, bu becerilerimi nasıl geliştirebilirim?
    Direksiyon sınavlarının zorluğuna rağmen İstem Sürücü Kursu olarak başarılı olmak için çalışmanız gerektiğini düşünüyoruz. Eksikleriniz var olduğunu düşünüyor iseniz mutlaka direksiyon öğretmeniniz ile yapmanız gerekenleri konuşunuz. Gerekiyorsa ÖZEL DİREKSİYON DERSİ alınız. Direksiyondan başarısız olduğunuz zaman hem 2-3 hafta zaman kaybettiğinizi, hem de 2500 TL Direksiyon sınav ücreti ödemeniz gerektiğini biliniz.
  • Eğitim aşamaları nelerdir?
    Kayıt yaptıran adaylar belirlenen tarihlerde "Trafik, Araç Tekniği ve İlk Yardım" konularında teorik eğitim alırlar. (Eğitimler öğrencilerin dönem kayıtlarından sonra bireysel olarak planlanmaktadır.) Hafta içi 18:00 – 20:00 saatleri arası (7 iş günü) Teorik eğitim tamamlandıktan sonra uygulama aşamasına geçilir. Adaylar öncelikle simülatörde "Temel Sürüş Becerileri" kazandırma eğitimine alınır. Uygulama eğitimleri birebir, randevulu olarak yapılmaktadır. Adaylar istedikleri gün ve saatlerde randevu alabilirler. Adaylar yönetmelikte belirtildiği gibi toplamda 14 derslik uygulama eğitimi alırlar. Eğitimini tamamlayan adaylar kendini yetersiz hissetmesi durumunda dilediği kadar ücretli ek ders alabilir.
bottom of page